Chanel N°5 L’eau

chanel

Takkini on tuoksunut viimeiset kaksi viikkoa ihan uskomattoman hyvälle. Nyt mun muihinkin vaatteisiin on tarttunut tämä samainen tuoksu. On uskomatonta, miten myös tuoksuista voi saada voimaa ja etenkin itsevarmuutta. Puhun nyt siis hajuvesistä.

Mielestäni ajatus siitä, että mulla olisi oma luottotuoksuni, tuntuu ihanan kutkuttavalta. Päätin mielessäni vielä joskus etsiväni sellaisen itselleni, mutta se tuli luokseni ennemmin kuin osasinkaan odottaa.

Bongasin trendilehdestä Chanelin N°5 L’eau uutuus tuoksun, joka on ilmeisestikin hieman nuorekkaampi ja kevyempi versio tutusta N°5 tuoksusta. Lehdessä oli kirjoitettu hyvin itseeni osuva kuvaus siitä, minkälaiselle henkilölle kyseinen uutuustuoksu sopisi.

Pelkistetty uutuus on sivistynyt ja hillitty, niin kuin Chanelin tuoksut aina. Sitrus tuo perinteisen puuterisuuden kylkeen raikkautta. Pullo on jokaisen minimalistin unelma. Kokeile tätä, jos olet kuin kotonasi marmorisessa kylpyhuoneessa ja haaveilet silkkilakanoista.

Ajattelin mainita tuoksun joulupukille lähtevässä lahjalistassani, mutta ennen kuin ehdin kirjata sitä ylös listaani se löytyi jo kotoani piironkini päältä.

Chanelin tuoksut ovat ehdottomasti hintansa arvoisia, mutta toistaiseksi oman budjettini ylittäviä. Tästä pienestä epäkohdasta huolimatta multa nyt kuitenkin löytyy aivan uusi pullollinen tuota hurmaavaa tuoksua, sillä mulla kävi uskomattoman hyvä tuuri.

Hetken mielijohteesta päätin tarkastaa myyvätkö ihmiset netissä hajuvesiään, ja jos myyvät niin millaisilla hinnoilla. En ehtinyt lähestulkoon selata huuto.nettiä ensimmäistä sivua pidemmälle, kun silmieni edessä oli myynti-ilmoitus käyttämättömästä Chanelin N°5 L’eau -tuoksusta. Sopuhintaan.

Vaikka ajatus käytettyjen kosmetiikkatuotteiden selaamisesta saatika ostamisesta ei kuulosta houkuttelevimmalta, näköjään se silti kannattaa. Mahdollisuus todellisiin löytöihin on näköjään olemassa!

Ostamani hajuvesi oli avattu ja siltä oltiin kokeiltu suihkauksen verran. Tämä kävi minulle, sillä tiesin kyseisen tuoksun olevan niin uusi markkinoilla, että mahdollisuutta vanhentuneeseen tuotteeseen ei ollut. Mitä tahansa avattua klassikkotuoksua en kuitenkaan lähtisi ostamaan, koska muutaman vuoden säilytyksen seurauksena tuoksu ei välttämättä ole enää entisellään. Varsinkaan, jos se on avattuna ja pois pakkauksestaan.

Aina kun innostun jostain pienestäkin asiasta, googlaan ahkerasti siitä tietoa. Tällä kertaa päätin koota pienen, neljän kohdan listan hajuvesiin liittyvistä faktoista, joihin törmäsin useampaan otteeseen googlaillessani.

1. Eau de toilettella ja eau de parfumilla on oikeasti eroa. Eau de toilette sisältää 5-15 % tuoksuaineita, kun taas eau de parfumista näitä löytyy 15-20%. Yleisesti ottaen vahvempi tuoksu säilyy paremmin niin kaapissa kuin ihollakin. Vahvempi tuoksu ei kuitenkaan ole aina parempi ratkaisu, sillä se myös tuoksuu voimakkaammalta.

2. Hajuvesiä tuoksutellessa on hyvä odottaa n. 15 min ennen kuin arvioi tuoksun luonnetta, sillä tämän ajan kuluttua tuoksu on varmasti kehittynyt iholla

3. Hajuvedet tuoksuvat ja kestävät eritavalla ihotyypistä riippuen. Kuivalla iholla tuoksut eivät kestä yhtä kauan kuin rasvaisella, tuoksuja sitovalla iholla.

4. Tuoksut kannattaa säilyttää pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *