Uudet kengät – mustavalkoiset Karhu Albatross lenkkarit

Mustavalkoiset Karhu Albatross kengät. Kuvassa myös Macbook pro, Ray Ban aurinkolasit, Cos, Chanel, Samuji, Midori, iPhone, Hay.

Joskus nuorempana onnistuin aina kuluttamaan kenkäni puhki yllättävän lyhyessä ajassa. Se johtui ehkä siitä, että olin hyvin laiska solmimaan kengän nauhoja. Laahustin löysillä kengillä niin, että pohjat kuluivat. Yhdeksännellä luokalla mun kävelytyyli jotenkin muuttui, sillä sen jälkeen en ole saanut yksiäkään kenkiä oikeasti rikki. Paitsi nyt.

Vuosi sitten painoni nousi mielenterveyslääkkeiden takia alle kahdessa kuukaudessa noin kolmekymmentä kiloa. Tuon suuruinen painonnousu alkoi näkyä heti myös jaloissani. Ainoastaan yhdet kengistäni mahtuivat jalkaani ja niiden kanssa kävelin tähän asti. Käytin vuoden verran yksiä Vagabondin mustia nilkkureita. Kesän kuumimpina päivinä täytyi tosin turvautua vanhoihin, muotonsa menettäineihin ballerinoihin.

En ole halunnut ostaa uusia kenkiä, sillä olen pitänyt tilaani täysin väliaikaisena. Tässä sitä kuitenkin ollaan edelleen aika samassa tilanteessa (painoa nostavat lääkkeet olen kuitenkin pystynyt jo jättämään pois).

Nuo uskolliset nilkkurit sanoivat itsensä itri hetki sitten, koska toiseen tuli yllättäen järkyttävän suuri reikä. Mun oli käytännössä pakko lähteä heti kenkäostoksille. Eihän mulla ollut jalkaan mahtuvia kenkiä.

Mustavalkoiset Karhu Albatross kengät. Kuvassa myös Macbook pro, Ray Ban aurinkolasit, Cos, Chanel, Samuji, Midori, iPhone, Hay.

Suunnistin suoraan tuttuun ja turvalliseen Vagabondin liikkeeseen. Valitsin hyllystä perus mustat nilkkurit ja kokeilin niistä pikaisesti. Kengät tuntuivat myymälässä hieman jämäköiltä, mutta ajattelin sen vain kuuluvan asiaan. Seuraavana päivänä lähdin kävelemään postiin uusilla kengilläni ja pääsin vain puoleen matkaan, kun jalkani puutuivat täysin. Kengät oli auttamattomasti liian pienet.

Mulla on ollut aiemmin käytössäni useat Vagabondin kengät koossa 39. En halunnut myöntää itselleni, että se koko ei tällä hetkellä mahdu jalkaani, joten pienestä myymälässä havaitusta tiukkuudesta huolimatta ostin sen koon jälleen.

Nilkkurit oli pakko käydä palauttamassa ja ostaa jotkut toiset niiden tilalle. Edelleenkin haluan nähdä tämän mun tilanteen väliaikaisena, enkä pystynyt ostamaan niitä kahdensadan euron kenkiä isommassa koossa. En halunnut tuhlata rahoja mulle väärän kokoisiin kenkiin. Mun kengän kokohan on 39. En halua ostaa niin hintavia koon 40 tai 41 kenkiä. Sen kokoisethan on mulle liian isoja..

Jälkeenpäin mietittynä aika tylsästi ajateltu. Pitäisi osata elää tässä hetkessä ja tämän hetkisen tilanteen mukaan. Tällä hetkellä mun kengät koko on 40-41. Joskus se on toivottavasti taas entisensä, mutta tällä hetkellä asia on toinen.

Karhu Albatross kengät

Onneksi löysin itselleni kuitenkin aivan ihanat kengät niiden nilkkureiden sijaan. Mietin, mitä kenkiä olen ihaillut kaupoissa useampaan kertaan ja muistin havitelleeni moneen otteeseen mustavalkoisista Karhu Albatross lenkkareista. Googletin Karhua myyviä nettikauppoja ja valehtelematta lähes jokaisesta olivat nuo kyseiset kengät loppuneet sillä hetkellä.

Luotin vaistooni ja menin kurkkaamaan Stockmannin urheiluosaston valikoimaa. Heillä oli enää muutamia mustavalkoisia pareja jäljellä, ja minun onnekseni sieltä löytyi mainiosti jalkaani istuvat kengät koossa 40. Näiden Karhu-lenkkareiden hinta oli puolet halvempi kuin niiden Vagabondin nilkkureiden, joten koon 40 ostaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta.

Olen nyt kävellyt noilla lenkkareilla reilun viikon ja olen kyllä rakastunut. Ne tuntuvat jalassa mukavilta, ne näyttävät kivoilta ja kaiken kukkuraksi niissä on tuo ihana karhun kuva (jos et tienny, lempieläimeni on karhu).

Näitä Karhu Albatross lenkkareita löytyi netistä monissa muissakin väreissä. Erityisesti tummansini-valkoiset ja tummanvihreä-valkoiset näyttivät näiden mustavalkoisten lisäksi todella houkuttelevilta!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *